Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Σαν σήμερα: 19 Νοέμβρη

1805 Γεννιέται ο Γάλλος μηχανικός και διπλωμάτης Φερντινάν Ντε Λεσέψ, που διάνοιξε - μεταξύ άλλων - τις διώρυγες του Σουέζ και της Κορίνθου.
1901 Πεθαίνει ο σοσιαλιστής δικηγόρος Παύλος Αργυριάδης, μέλος της Κεντρικής Επαναστατικής Επιτροπής στην Κομμούνα του Παρισιού το 1871.
1917 Γεννιέται η Ιντιρα Γκάντι, πρωθυπουργός της Ινδίας την περίοδο 1966 - 1977 και 1980 - 1984, έως τη δολοφονία της στις 31/10/1984.
1924 Το στρατιωτικό κίνημα των Λούφα και Ντερτιλή αποτυγχάνει, μία μόλις μέρα μετά την εκδήλωσή του.
1927 Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών κατεβαίνουν σε απεργία διαρκείας. Η κυβέρνηση παίρνει έκτακτα στρατιωτικά μέτρα και ο στρατός καταλαμβάνει το Πανεπιστήμιο και τους γύρω χώρους.
1929 Ο εισαγγελέας ζητά τη διάλυση της ταξικής Ενωτικής ΓΣΕΕ με βάση το Ιδιώνυμο, πυροδοτώντας δεκάδες εργατικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα.
1942 Ο Κόκκινος Στρατός περνά στην αντεπίθεση και κυκλώνει το συγκρότημα των γερμανικών στρατευμάτων στο Βόλγα.
1944 Μαζική συγκέντρωση πραγματοποιείται στην πλατεία Συντάγματος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 26 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ.
1999 Η Κίνα εκτοξεύει το πρώτο της διαστημικό σκάφος («Σένζου 1»).
1999 Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, επισκέπτεται για 24 ώρες την Ελλάδα. Οι διαδηλωτές, οι οποίοι αψηφούν την εντολή «στρατιωτικού νόμου» που έχει ουσιαστικά κηρύξει στην πρωτεύουσα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να κάνουν πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, αλλά εμποδίζονται και δέχονται επίθεση από τα ΜΑΤ που επί ώρες βιαιοπραγούν εναντίον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.