Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ Η πυρκαγιά επίσπευσε το κλείσιμο του σταθμού


Το εργοστάσιο τυλιγμένο στους καπνούς
Eurokinissi
Την παλαιότητα των μονάδων, τη μείωση προσωπικού και των συντηρήσεων, την εμπλοκή των εργολάβων που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των μονάδων, δείχνουν οι συνδικαλιστές ως το πρόσφορο έδαφος πάνω στο οποίο εκδηλώθηκε η μεγάλη φωτιά στην 4η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και είχε ως αποτέλεσμα την ολική καταστροφή των θαλάμων ελέγχου (κοντρόλ) της 3ης και 4ης μονάδας.
Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 8 το πρωί της Κυριακής στο υπόγειο (λεβητοστάσιο) της 4ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και τέθηκε υπό έλεγχο μετά από πολλές ώρες, χάρη στις τεράστιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και των εργαζομένων της βάρδιας.
Εξαιτίας των πυκνών καπνών, δώδεκα (12) εργαζόμενοι διακομίσθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και νοσηλεύθηκαν για προληπτικούς λόγους στην Παθολογική κλινική. Ο ένας εξ αυτών διεκομίσθη στην Πνευμονολογική κλινική του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης για περαιτέρω νοσηλεία.
Η ζημιά που προκλήθηκε στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας είναι πολύ μεγάλη και η επαναλειτουργία του θα εξαρτηθεί από το κόστος που θα απαιτηθεί, καθώς με βάση τον προγραμματισμό της ΔΕΗ, οι μονάδες 3 και 4, επρόκειτο να τεθούν οριστικά εκτός λειτουργίας τον Οκτώβρη του 2015. Ηδη, το προηγούμενο διάστημα, έχουν βγει εκτός λειτουργίας οι μονάδες 1 και 2.
Από χτες και για τις επόμενες μέρες γίνονται έλεγχοι για να υπάρξει ασφαλής εκτίμηση για τα αίτια που οδήγησαν στην καταστροφική φωτιά. Τα στελέχη της ΔΕΗ επιβεβαιώνουν ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση από τη μη λειτουργία των δύο μονάδων.
Οπως λένε οι εργαζόμενοι, χρειάζεται ανακατασκευή του κοντρόλ και αντικατάσταση όλων των καλωδιώσεων. Σε προηγούμενη φωτιά στην 4η μονάδα το 1997, όπου είχαν καεί μόνο οι καλωδιώσεις, χρειάστηκαν περίπου 40 μέρες για να αποκατασταθεί η ζημιά. Η τωρινή καταστροφή θα χρειαστεί πολλαπλάσιο χρόνο για να αποκατασταθεί, αν τελικά η ΔΕΗ κρίνει σκόπιμο και οικονομικά συμφέρον να το πράξει.
Σημειώνουμε ότι στις 15 Νοέμβρη, ήταν προγραμματισμένο η 4η μονάδα να βγει εκτός λειτουργίας για να γίνει συντήρηση. Τα τελευταία χρόνια, η συντήρηση των μονάδων γίνεται περίπου κάθε 1,5 χρόνο, με εμπλοκή των εργολάβων που δε διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία, ενώ παλιότερα, που οι μονάδες ήταν νεότερες, και το μόνιμο προσωπικό στο σύνολό του ειδικευμένο, η συντήρηση γινόταν κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.