Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ρεκόρ ανεργίας σε Γαλλία και Ιταλία. Δεν έχουν μνημόνιο αλλά την διαρκή λιτότητα της ΕΕ

Νέο ρεκόρ έσπασε η ανεργία στηΓαλλία, καθώς οι άνθρωποι που ζητούν εργασία ανέρχονται σε3.460.900, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο Εργασίας στο Παρίσι.Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 28.400 πρόσωπα (+0,8%) σε σχέση με τον Οκτώβριο, ενώ σε ετήσια βάση η αύξηση είναι εκρηκτική και έφτασε το 5,5%.Συνολικά η ανεργία στη Γαλλία συνεχίζει να πλήττει πάνω από το 10% του ενεργού πληθυσμού, χωρίς να κάνει ...ηλικιακές διακρίσεις: Η ανεργία αυξήθηκε 0,6% μεταξύ των νέων, 0,8% μεταξύ των μεγαλύτερων. Σε ετήσια βάση, συνεχίστηκε η εκθετική αύξηση της ανεργίας για τους πολίτες από 50 ετών και άνω (+11,4%), ενώ αυξήθηκε επίσης και η ανεργία για τους νέους κάτω των 25 (+1,3%).Πληγή και στη Γαλλία αποτελεί η μακροχρόνια ανεργία, που συνεχίζει να αυξάνεται: 2,2 εκατ. πρόσωπαπου ζητούν εργασία είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους για πάνω από έναν χρόνο (+0,9% μέσα σε έναν μήνα, +9,4% σε ετήσια βάση).





Το 13,2% άγγιξε το ποσοστό ανεργίας στην Ιταλία τον περασμένο Οκτώβρη, σημειώνοντας άνοδο 1% σε ετήσια βάση και 0,3% σε μηνιαία, σύμφωνα με στοιχεία του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής «Istat».Πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ, καθώς πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας που καταγράφεται στην χώρα τα τελευταία 27 χρόνια. Η ανεργία μεταξύ των νέων μέχρι 25 χρόνων ανέρχεται σε 43,3%, καταγράφοντας αύξηση 1,9% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2013 και 0,6% σε σύγκριση με τον περασμένο Σεπτέμβρη.Συνολικά οι έχοντες εργασία μειώθηκαν τον περασμένο Οκτώβρη κατά 55.000 άτομα σε μηνιαία βάση, ενώ ο αριθμός τους παραμένει αμετάβλητος σε σχέση με ένα χρόνο πριν.Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης προσθέτουν ότι για πρώτη φορά το πρόβλημα της ανεργίας πλήττει απευθείας και το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής: τα στοιχεία που αφορούν την ανεργία δεν παρουσιάσθηκαν κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του «Istat», εξαιτίας απεργίας των συμβασιούχων, καθώς οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των οποίων δεν έχουν ανανεωθεί έως τώρα.Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της «Eurostat», τον περασμένο Οκτώβρη η Ιταλία παρουσίασε την μεγαλύτερη άνοδο του ποσοστού ανεργίας, λαμβάνοντας υπόψιν τα στοιχεία και των 18 χωρών της Ευρωζώνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.