Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ο Δήμος Φλώρινας συνεχίζει την αναζήτηση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών των υπαλλήλων που δε συμμετείχαν στη διαδικασία της αξιολόγησης

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φλώρινας στη συνεδρίαση της 24.11.2014 αρνήθηκε να θέσει προς συζήτηση την αίτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την άμεση διακοπή της αναζήτησης πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών των υπαλλήλων, οι οποίοι δε συμμετείχαν στην διαδικασία της αξιολόγησης, που ξεκίνησε με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της 18.11.2014 για τον ορισμό δικηγόρου να γνωμοδοτήσει επί του θέματος αυτού.
Την ίδια στιγμή:
§      Μόλις 15 από τους 325 Δήμους έχουν εφαρμόσει τη διαδικασία της αξιολόγησης και καμία Περιφέρεια.
§    Χιλιάδες δημόσιοι σε όλη τη χώρα συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από τη διαδικασία αυτή με την κάλυψη των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.
§   Ο ίδιος ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε ότι ο νόμος που ο ίδιος έφερε δε θα εφαρμοστεί, αφού είδε ότι ακυρώθηκε στην πράξη από τους ίδιους τους υπαλλήλους και αναζητά νέα φόρμουλα να πετύχει το στόχο του νόμου αυτού, που είναι η δημιουργία «δεξαμενής» απολύσεων, η συρρίκνωση και η ιδιωτικοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών.
Γιατί άραγε η Δημοτική Αρχή δείχνει τόσο ζήλο στην εφαρμογή αυτού του νόμου αυτού και στην αναζήτηση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών των υπαλλήλων;
Η μόνη απάντηση που πήραμε ήταν ότι δεν έχει στόχο την τρομοκράτηση των υπαλλήλων ούτε τις απολύσεις, αλλά δεν έχει ψηφιστεί ακόμα ο νέος νόμος…


Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα παρακάτω θέματα:
Έγκριση προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου του Δήμου έτους 2015
Ο προϋπολογισμός του Νομικού προσώπου διαρκώς συρρικνώνεται τα τελευταία χρόνια, και εμφανίζεται ακόμα περισσότερο μειωμένος για το έτος 2015. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την παραπέρα υποβάθμιση των υπηρεσιών του προς τους δημότες, στα θέματα της αρμοδιότητάς του (παιδικοί σταθμοί, αθλητισμός, πολιτισμός). Οι αιρετοί δεν μπορεί να ισχυρίζονται ότι «αυτά είναι τα κονδύλια, τι να κάνουμε». Δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται όπως ένας εργαζόμενος που του μείωσαν το μισθό και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με όσα έχει. Έχουν πολιτικές ευθύνες και πρέπει να τις αναλάβουν. Για τους λόγους αυτούς καταψηφίσαμε το συγκεκριμένο θέμα, όπως και την τροποποίηση του προϋπολογισμού του νομικού προσώπου έτους 2014.

Έγκριση αποτελεσμάτων προϋπολογισμού Δήμου Γ΄ τριμήνου 2014 και τροποποίηση προϋπολογισμού 2014. Καταψηφίσαμε τα δύο αυτά θέματα, όπως είχαμε καταψηφίσει και τον προϋπολογισμό του Δήμου, για το λόγο ότι θεωρούμε ότι οι προτεραιότητες που δίνονται βρίσκονται μακριά από την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Συνδιοργάνωση Συνεδρίου Αειφόρου Ανάπτυξης – Τουρισμού - Επιχειρηματικότητας και Διαβαλκανικής συνεργασίας στη Φλώρινα, με ύψος δαπάνης μέχρι του ποσού των 4.000.
Θεωρούμε ότι ο λαός της Φλώρινας δεν έχει να κερδίσει τίποτα ούτε από το συγκεκριμένο συνέδριο, ούτε πολύ περισσότερο από την «ανάπτυξη» για την οποία θα συζητήσουν. Η ανάπτυξη δεν είναι ουδέτερη έννοια. Κάποιοι ωφελούνται από αυτή και κάποιοι την πληρώνουν. Για παράδειγμα, στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας υπάρχει ανάπτυξη στην τομέα της ενέργειας. Όμως ο λαός είδε καταστροφή του περιβάλλοντος, μειώσεις μισθών και ελαστικές σχέσεις εργασίας των εργαζομένων στην ενέργεια, εργατικά ατυχήματα. Όσον αφορά στον τουρισμό: Στα ελληνικά νησιά τα δυο τελευταία χρόνια υπάρχει τεράστια ανάπτυξη. Αντίθετα υπάρχουν και εδώ μειώσεις μισθών και ελαστικές σχέσεις εργασίας, κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων, ενώ οι μεγαλοξενοδόχοι πλουτίζουν. Επίσης, στο πρόγραμμα είδαμε ότι θα παραστεί και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου. Αναρωτιόμαστε τι θα πάει να πει σε όλους αυτούς, αφού ξέρουμε πολύ καλά ότι η ανάπτυξή τους θα στηριχτεί στα ερείπια των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Για τους λόγους αυτούς καταψηφίσαμε το συγκεκριμένο θέμα. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.