Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Η Διακήρυξη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για τις εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια - Οι υποψηφιότητες στην Δυτ Μακεδονία

«Βασικό κριτήριο της ψήφου και για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια πρέπει να είναι ποιο κίνημα μπορεί σήμερα να τους σταματήσει, να τους εμποδίσει, να ανατρέψει αυτούς που μας παίρνουν πίσω κατακτήσεις και δικαιώματα», σημειώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στη Διακήρυξη για τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, στις 5 Νοέμβρη.
Καλεί τους εκπαιδευτικούς να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών», σημειώνοντας ότι «οι αιρετοί που εκλέχτηκαν με τα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΠΑΜΕ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μέσα από τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους έδωσαν τη μάχη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων, ενημέρωσαν, αποκάλυψαν, υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, ενάντια στις αυθαιρεσίες και τις άδικες, αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις της Κρατικής Διοίκησης.
Η ίδια η ζωή απέδειξε ότι σε αρκετά Υπηρεσιακά Συμβούλια, με αγώνες και παρέμβαση των σωματείων, κατάφεραν συνάδελφοι να βρουν το δίκιο τους».
Τονίζοντας ότι μόνο η συμμετοχή των ίδιων των εκπαιδευτικών στον αγώνα, μόνο η μαζική, αποφασιστική, παρέμβαση των σωματείων, μπορεί να φέρει αποτελέσματα, υπογραμμίζει: «Είμαστε η μόνη δύναμη που δεν καλλιεργούμε αυταπάτες για το ρόλο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, η μόνη δύναμη που λέμε ότι χωρίς ισχυρό κίνημα που θα συγκρούεται αποφασιστικά με κάθε αντιδραστική - αντιλαϊκή πολιτική, δεν μπορείς να υπερασπιστείς τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και στο πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
Όλες οι άλλες δυνάμεις θεωρούν δεδομένη την αντιλαϊκή πολιτική και τους νόμους που διέπουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, σπέρνουν αυταπάτες για το ρόλο τους».


Καλεί τους εκπαιδευτικούς να μπουν στον αγώνα, να δώσουν ώθηση στην ανασύνταξη του κινήματος, να δυναμώσουν το ΠΑΜΕ. Όπως τονίζεται στη Διακήρυξη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, «βασικό κριτήριο της ψήφου και για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια πρέπει να είναι ποιο κίνημα μπορεί σήμερα να τους σταματήσει, να τους εμποδίσει, να ανατρέψει αυτούς που µας παίρνουν πίσω κατακτήσεις και δικαιώματα:
  • Κίνημα που αποδέχεται σαν δεδομένους τους αντιλαϊκούς νόμους ή κίνημα που παλεύει να τους ανατρέψει, μέσα και έξω από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια;
  • Κίνημα που "αναθέτει" τάχα στους αιρετούς και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες να λύσουν τα προβλήματα ή κίνημα που παλεύει για τη συσπείρωση των εκπαιδευτικών στα σωματεία, στις Γενικές Συνελεύσεις, στον αγώνα, σε συμμαχία με γονείς και μαθητές;
  • Κίνημα που να παλεύει κατά των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο ή κίνημα που σπέρνει αυταπάτες για μια "άλλη καλή αξιολόγηση", στα πλαίσια της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης;
  • Κίνημα που θα παλεύει για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά, για ένα σχολείο χωρίς ταξικούς φραγμούς και διακρίσεις ή κίνημα που αποδέχεται σαν δεδομένη τη "Στρατηγική της ΕΕ για την Εκπαίδευση", την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, την προσαρμογή της στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, την ημιμάθεια και την αντιεπιστημονικότητα;
  • Κίνημα που υπηρετεί τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών κόντρα στην κυβέρνηση, το αυταρχικό αστικό κράτος, την ΕΕ, τους επιχειρηματικούς ομίλους ή κίνημα που υπηρετεί τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας, που σημαίνει τσακισμένα μεροκάματα, απολύσεις, ανεργία, φοροληστεία, φτώχεια για το λαό και τεράστια κέρδη για τους τραπεζίτες και τα μονοπώλια;
  • Κίνημα που θα παλεύει για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για ανάπτυξη σε όφελος του λαού ή κίνημα που θα βάζει πλάτη στην κυβερνητική εναλλαγή, που θα καλλιεργεί αυταπάτες ότι μπορούν να υπάρξουν "φιλολαϊκές" λύσεις, χωρίς σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την ΕΕ;».

Υποψήφιοι για το ΑΠΥΣΠΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Κατσαώρας Μιχάλης Κοζάνης
Κοτζαϊτση Ελένη Εορδαίας
Κουμαντζιά Ελένη Κοζάνης
Λιάμπας Στέργιος Γρεβενών
Μωϋσιάδου Αθηνά Κοζάνης
Ναλπαντίδου Μιμίκα Φλώρινας
Ντάγκα Παναγιώτα Γρεβενών

Υποψήφιοι για το ΑΠΥΣΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΛΜΕ
Αντωνιάδης Κωνσταντίνος Κοζάνης
Αντωνιάδης Νικόλαος Καστοριάς
Ζιώγας Χρήστος Κοζάνης
Κουρμούλης Δημήτριος Κοζάνης
Μαμουνής Χρήστος Κοζάνης
Παπαδοπούλου Παρθένα (Νόπη) Κοζάνης
Σιουζιουλή Αναστασία Εορδαίας
Σπυριδόπουλος Σπύρος Κοζάνης
Τραγάκη Δημητρία Γρεβενών
Τσιαούση Στέλλα Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.