Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση - αφιέρωμα στον Κώστα Βάρναλη



Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της Αντιπροέδρου του Συλλόγου Γυναικών Βίκυς Παπαναστασίου

Ακολούθησε το αφιέρωμα στον Βάρναλη, το οποίο επιμελήθηκε η Μαριγούλα Σφέτκου, που παρουσίασε με μοναδικό τρόπο την ζωή και την διαδρομή του Ποιητή στα Γράμματα και τον Αγώνα . 
Μέλη και φίλοι του Συλλόγου απήγγειλαν στίχους και ενδιάμεσα ακούγονταν μελοποιημένα τα πιο σημαντικά Έργα του από την Χριστιάνα Τσιουμήτα και τον Νίκο  Γεωργίου










Ο χαιρετισμός της Β. Παπαναστασίου 
Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ κλείνει 31 χρόνια ζωής. Έχει μέλη γυναικείους συλλόγους και ομάδες σ' ολόκλβηρη τη χώρα, που αποτελούνται από γυναίκες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Σκοπός μας είναι η ισοτιμία, η χειραφέτηση και η απελευθέρωση των γυναικών, εντάσσοντας στην πάλη μας την ανατροπή των εκμεταλλευτικών κοινωνιών και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που στο επίκεντρό της θα έχει τις σύγχρονες ανάγκες όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών
Ειρήνη, ξένες βάσεις, πυρηνικά, ίση αμοιβή για  ίση δουλειά, κοινωνικές παροχές, μητρότητα, επιδόματα, αγρότισσα, νέες γυναίκες, οικογενειακό δίκαιο, υγεία, παιδεία, πολιτισμός, περιβάλλον, ναρκωτικά, ΜΜΕ, ακρίβεια,  συμμετοχή στην πολιτική και κοινωνική ζωή και ο κατάλογος τελειωμό δεν έχει για τους αγώνες των συλλόγων της ΟΓΕ σε κάθε πόλη και χωριό σε όλη τη χώρα.
Οι γυναίκες της ΟΓΕ έχουν κατανοήσει ότι όσο τα μέσα παραγωγής βρίσκονται σε λίγα χέρια και οι πολλοί παράγουν τον υλικό και πνευματικό  πλούτο για την κερδοφορία των λίγων, τόσο η εκμετάλλευση θα γίνεται στυγνότερη και οι γυναίκες διαχρονικά θα αποτελούν το καύσιμο για το όχημα της όλο και μεγαλύτερης εκμετάλλευσης για όλους. 
Μπροστά στην κρίση του καπιταλισμού βρήκαν την ευκαιρία να επιταχύνουν τα προαποφασισμένα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα, μέτρα μόνιμα που θα υποθηκεύσουν όχι μόνο τη δική μας ζωή αλλά και τη ζωή των παιδιών μας. 
Απαιτούν συναίνεση και υποταγή έτσι ώστε να παραδώσουμε κατακτήσεις που κερδήθηκαν  με αιματηρούς αγώνες τον προηγούμενο αιώνα, κατακτήσεις που πάντα ήταν πίσω από τις πραγματικές ανάγκες της εργατικής οικογένειας, να αποποιηθούμε όχι μόνο τις σύγχρονες αλλά και τις βασικές μας ανάγκες.
Οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων πρέπει να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας, που θα παλεύει για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για την εργατική λαϊκή εξουσία. Σε αυτή την εξουσία της εργατικής τάξης με τα σύμμαχα λαϊκά στρώματα θα μετέχουν και οι ίδιες οι γυναίκες, για να βάλουν γερά θεμέλια για την ισοτιμία και την απελευθέρωσή τους  και γενικότερα για την κοινωνική ευημερία.

Αυτήν την περίοδο τρέχει η καμπάνια της ΟΓΕ για το τρίπτυχο εργασία - μητρότητα - ελεύθερος χρόνος.
Σήμερα η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες μας, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και λιγότερες ώρες εργασίας.
Αυτή η πρόοδος δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιούμε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σε δραστηριότητες με βάση τα ενδιαφέροντά μας, για αναψυχή και προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, αλλά και για να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση, που αποτελεί στοιχείο για την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς μας.
Αυτή η πρόοδος μπορεί να ικανοποιήσει τις δικές μας ιδιαίτερες βιολογικές ανάγκες με γενικευμένα μέτρα κοινωνικής προστασίας της μητρότητας, αλλά και τις ανάγκες της οικογένειας μας με τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας.
Σε όλα αυτά μπαίνει εμπόδιο η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που χτίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στα ερείπια των δικών μας δικαιωμάτων.
Στόχος της ΟΓΕ είναι και μέσα από τη δραστηριότητα που σχεδιάζει, να συμβάλει στην ανάδειξη της σημασίας της συλλογικής δράσης στη συνείδηση περισσότερων γυναικών, να μετρήσει συγκεκριμένα βήματα στη συμμετοχή στους γυναικείους Συλλόγους και Ομάδες.
 Παράλληλα με όλα αυτά η ΟΓΕ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του πολιτισμού. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται η σημερινή μας εκδήλωση, αφιερωμένη σε έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές του Ελληνικού λαού, τον Κώστα Βάρναλη. Την εκδήλωση επιμελήθηκε η Μαρία Σφλατκου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας. 

Σύντομα θα ακολουθήσουν αποσπάσματα από τις ομιλίες και τα τραγούδια καθώς και περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.