Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (10.07.2017) επανήλθε προς συζήτηση, αυτή την φορά στην ημερήσια διάταξη, το θέμα με τίτλο «Διαπίστωση της λύσης των Συμβάσεων Εργασίας Ορισμένου Χρόνου, σε συνέχεια και σύμφωνα με τα Πρακτικά της 9ης Γενικής Συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, της 10ης Μαΐου 2017 …»
Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε την απόλυση τριάντα τεσσάρων (34) εργαζομένων – συμβασιούχων παρά την τοποθέτηση – έκκληση  του εκπροσώπου των συμβασιούχων, παρά τις διαπιστώσεις ότι με την απόφαση αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο δημιουργεί και δεν λύνει προβλήματα και τούτο διότι δεν δρομολογεί ταυτόχρονα και έστω όπως ο νόμος ορίζει την πρόσληψη των εργαζομένων μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού, διότι δεν εξασφαλίζει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων – συμβασιούχων του δήμου, διότι από σήμερα δεν εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, με συνέπεια να είναι άμεσος ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας καταψήφισε την εισήγηση αυτή γιατί η πάγια θέση του ΚΚΕ και της ίδιας, ως παράταξης του ΚΚΕ στα δημοτικά συμβούλια, είναι να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, γιατί με την απόφαση αυτή απολύονται οι συμβασιούχοι, ενώ δε εξασφαλίζεται το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, γιατί ο Δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία δεν παρείχαν καμία εγγύηση πρόσληψης όλων των συμβασιούχων με νέες συμβάσεις έστω μέχρι το Μάρτη του 2018, γιατί ο Δήμος δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τις διαδικασίες για να αιτηθεί την πρόσληψη τακτικού προσωπικού. Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας έχει υιοθετήσει τα αιτήματα των συμβασιούχων του Δήμου Φλώρινας για : Α) Σταθερή και μόνιμη εργασία. Β) Λήξη του καθεστώτος εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας. Γ) Νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Δ) Καμιά απόλυση συμβασιούχου. Ε) Έξοδος των επιχειρηματικών ομίλων από τις υπηρεσίες των δήμων. Στ) Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.  
Οι εργαζόμενοι που εργάζονταν ως συμβασιούχοι στους δήμους δεν μπήκαν από το παράθυρο, αλλά μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Ήρθαν ως συμβασιούχοι, γιατί η πολιτική διαδοχικά των κυβερνήσεων και των μνημονίων απαγόρευσε τις μόνιμες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στους δήμους από το 2011.
Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή, γιατί εναρμονισμένη με τις αντιλαϊκές κυβερνητικές επιταγές, νόμους και εγκυκλίους, πετάει στο δρόμο 34 εργαζόμενους οι οποίοι μάλιστα, κατά τη ρήση του κ. Δημάρχου, δεν ήσαν και όλοι τους αναγκαίοι !!! γιατί αφήνει τις πιο κρίσιμες δημοτικές υπηρεσίες «γυμνές» από προσωπικό και τους δημότες με ελλιπείς υπηρεσίες με κίνδυνο ακόμα και της υγείας των δημοτών, καθώς η πλειοψηφία των από σήμερα απολυμένων εργάζονται στο τομέα της καθαριότητας.  
Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η κατά γράμμα εφαρμογή της από πλευράς του δημάρχου, ανοίγει τον δρόμο σε ιδιωτικοποιήσεις, στην αύξηση των ανταποδοτικών τελών στον τομέα της καθαριότητας, σε συμφωνίες για την είσοδο εργολάβων, σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε πλήρες ξεχαρβάλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, εντατικοποίηση της εργασίας, αύξηση των εργατικών ατυχημάτων. Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν και να αναμένουν ακριβότερες και χειρότερες υπηρεσίες από την πλευρά του Δήμου, ειδικά στον τομέα της καθαριότητας.
Έτσι έμαθαν, η αστική τάξη και οι εκπρόσωποί της, κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων και συνθέσεων, περιφερειάρχες και δήμαρχοι του καπιταλιστικού τόξου, να στραγγαλίζουν το δικαίωμα στην εργασία, να αφαιμάζουν την εργατική τάξη, να υπηρετούν το δίκαιο αλλά όχι το δίκιο. Στον αντίποδά τους οι κομμουνιστές δήμαρχοι όπως της Πάτρας, όπου με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού της Συμβουλίου αποφάσισαν – κόντρα στο νόμο και τις εγκυκλίους Σκουρλέτη – να  μετατρέψουν τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου των οκτάμηνων παρατασιούχων στις υπηρεσίες του δήμου Πάτρας.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ συμβασιούχους του Δήμου Φλώρινας.
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.
Ζητάμε από τη διοίκηση του Δήμου Φλώρινας να υπογράψει άμεσα νέες συμβάσεις με όλους τους εργαζόμενους – συμβασιούχους του δήμου, τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.
Απαιτούμε την καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων – συμβασιούχων του Δήμου.
Απαιτούμε την μετατροπή των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων του Δήμου σε αορίστου χρόνου.
Απαιτούμε την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των υπηρεσιών του Δήμου και την άρτια προσφορά υπηρεσιών από αυτές προς τους δημότες.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αποκλειστικά δημόσια διαχείριση απορριμμάτων που να εξασφαλίζει φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες για τους δημότες και πλήρη δικαιώματα για τους εργαζόμενους, χωρίς εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποιήσεις, ΣΔΙΤ κλπ. Διεκδικήσεις που προϋποθέτουν αγώνα κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο, που καραδοκεί να βγάλει χρυσό από τα σκουπίδια, στις πλάτες των δημοτών και των εργαζομένων

Φλώρινα, 10 Ιούλη 2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.