Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

κοινοβουλευτική ερώτηση του ΚΚΕ σχετικά με την μετεγκατάσταση της Τ.Κ. Αχλάδας του Δήμου Φλώρινας



Κοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών και Εσωτερικών

Θέμα: Σχετικά με την μετεγκατάσταση της Τ.Κ. Αχλάδας του Δήμου Φλώρινας, στην Π.Ε Φλώρινας

Η Τοπική Κοινότητα Αχλάδας της ΠΕ Φλώρινας, συνίσταται από τρεις μικρότερους οικισμούς που αποτελούν έναν ενιαίο οικισμό, ο οποίος περικλείεται από ορυχεία εξόρυξης λιγνίτη από ιδιωτική εταιρία (Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας ΑΕ) για λογαριασμό της ΔΕΗ ΑΕ.
Τα όρια του οικισμού από τα ορυχεία είναι σήμερα στα 175 μέτρα, όταν ορίζεται ότι ένας οικισμός πρέπει να απέχει 250 μέτρα τουλάχιστον. Αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην διαβίωση των κατοίκων, με την μόλυνση του περιβάλλοντος, την καταστροφή του υδροφόρου ορίζοντα κλπ. Μάλιστα εδώ και χρόνια προκαλούνται ρωγμές σε σπίτια και άλλα σημεία του οικισμού, που προκαλούν φόβο στους κατοίκους. Ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα της Τοπικής Κοινότητας των Αναργύρων με την πρόσφατη κατολίσθηση, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο η ανησυχία τους.
Η μετεγκατάσταση της Αχλάδας παρόλο που αποτέλεσε υπόσχεση των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης και της σημερινής του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. Η μη μετεγκατάσταση του οικισμού όλα αυτά τα χρόνια, δείχνει την αδιαφορία των κυβερνήσεων για τους κατοίκους από την μια μεριά, ενώ από την άλλη δείχνει ότι αποτελούν μονόδρομο τα κέρδη της επιχείρησης που εκμεταλλεύεται τον λιγνίτη.
Για την μετεγκατάσταση, υπάρχει και η συγκατάθεση των κατοίκων με δημοψήφισμα, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φλεβάρη 2017. Υπάρχει επίσης πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη στις 27/3/2017 σε εκπροσώπους του οικισμού, για την προώθηση της διαδικασίας απαλλοτρίωσης του οικισμού ενόψει της επανέναρξης εξόρυξης των ορυχείων και μάλιστα με ενιαίο τρόπο και όχι τμηματικά, με την ταυτόχρονη αποζημίωση των πληττόμενων οικιστών.

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί

1.      Πότε θα ολοκληρωθεί επιτέλους η μετεγκατάσταση του οικισμού της Αχλάδας με ενιαίο τρόπο συνολικά και όχι τμηματικά, χωρίς να διασπαστούν οι τρεις μικρότεροι οικισμοί, με την ταυτόχρονη αποζημίωση όλων των οικιστών που πλήττονται.
2.      Ποιος θα αναλάβει τα έξοδα της μετεγκατάστασης, χωρίς αυτά να φορτωθούν στον Ελληνικό λαό.     

Οι Βουλευτές

Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.