Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και στην Φλώρινα η Πορεία Ειρήνης




 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και στην Φλώρινα η Πορεία Ειρήνης που διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Ειρήνης της Φλώρινας, στα πλαίσια δράσης της 13ης Μαΐου ως Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης.

Δεκάδες "οδοιπόροι της Ειρήνης" ξεκίνησαν από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στις παρυφές της πόλης και πραγματοποίησαν δυναμική πορεία μέχρι το κέντρο της, καταδικάζοντας τους πολεμικούς σχεδιασμούς.


Ο εκδήλωση ολοκληρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου υπήρξε απαγγελία των ποιημάτων "Ειρήνη" του Γιάννη Ρίτσου και "Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου" του Μπ. Μπρεχτ.

Χαιρετισμό απήθυνε ο Πρόεδρος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης και περιφερειακός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση Βασίλης Καραντζίδης.
Ο ομιλητής αναφέρθηκε στους οικονομικούς ανταγωνισμούς μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που γεννούν πολέμους, φτώχεια, δυστυχία και πόνο. Καταδίκασε  την πολιτική ΕΕ και ΝΑΤΟ που αποδέχονται και συμβάλλουν στο "γκριζάρισμα" του Αιγαίου και ενισχύουν την επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης. Παράλληλα αποτελούν παράγοντα αστάθειας στα Βαλκάνια για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Το ΝΑΤΟ κηρύττει την ετοιμότητά του να χρησιμοποιήσει και πυρηνικά όπλα.
Τόνισε επίσης τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία, όπως και οι προηγούμενες, συμμετέχει στις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, διαθέτει την βάση της Σούδας ενώ πρόσφατα ο υπουργός Άμυνας πρότεινε την δημιουργία βάσεων σε Κάρπαθο και Κρήτη (μη επανδρωμένων αεροπλάνων). Την ίδια στιγμή που επιβάλλουν μνημόνια και την πιο σκληρή  λιτότητα διαθέτουν δισεκατομμύρια για τους νατοϊκούς σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.